Company Logo

Hμέρα Σχολικού Αθλητισμού

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού καθιερώνεται από το υπουργείο Παιδείας, στα πλαίσια των δράσεων που αφορούν το «κοινωνικό σχολείο». Ημέρα σχολικού αθλητισμού θα είναι από φέτος η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου.

Τη φετινή σχολική χρονιά ο κεντρικός «θεματικός άξονας» του ευρύτερου μαθησιακού πεδίου που θα υλοποιηθεί μέσα από τον σχολικό αθλητισμό είναι «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι».

Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι του υπουργείου Παιδείας, βασική επιδίωξη των σχολικών αγώνων στο πλαίσιο της πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού στα δημοτικά, στα γυμνάσια και στα λύκεια της χώρας είναι,ι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν «να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας, που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης».

Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας, τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου και την Τρίτη 7 Οκτωβρίου2014, θα πρέπει να φορούν φόρμα αθλητικά παπούτσια.

Στο πλαίσιο της 1ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού το σχολείο μας θα συμμετέχει με το εξής πρόγραμμα:




Copyright © 2011-2012 8ο Δ. Σ. Αγίας Παρασκευής Σχεδιασμός, Ανάπτυξη, Συντήρηση Ιστοσελίδας