Company Logo

9ος Μαθητικός Διαγωνισμός «Παιχνίδι και Μαθηματικά»

«Παιχνίδι και Μαθηματικά»

 
 
 

(Θέματα και λύσεις προηγούμενων διαγωνισμών)

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 θα διεξαχθεί ο  9ος Μαθητικός Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» στο πλαίσιο του περιοδικού «ο μικρός Ευκλείδης» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας  για τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι προαιρετική και όσοι μαθητές επιθυμούν να λάβουν μέρος θα πρέπει να το δηλώσουν στους/στις  δασκάλους/ες των τμημάτων τους μέχρι την Παρασκευή το πρωί.

Μετά τη λήξη του διαγωνισμού, οι λύσεις θα αναρτηθούν στην? ιστοσελίδα της Ελληνικής
Μαθηματικής Εταιρείας 
http://www.hms.gr

 
 
 

Η Ε.Μ.Ε. θα ενημερώσει για τα αποτελέσματα, και πιο συγκεκριμένα για το όνομα ή τα ονόματα σε περίπτωση ισοβαθμίας του μαθητή ή της μαθήτριας που είχε την καλύτερη επίδοση ανά τμήμα και τάξη, χωρίς να αναφέρει τη βαθμολογία κανενός μαθητή (τα ονόματα των βραβευομένων θα αναρτηθούν και στην ιστοσελίδα της ΕΜΕ, κατά σχολείο, τάξη και τμήμα).

Η Ε.Μ.Ε. θα οργανώσει  εκδηλώσεις κατά τις οποίες θα απονείμει Βεβαίωση Διάκρισης στο μαθητή ή στους μαθητές με την καλύτερη επίδοση ανά τάξη και τμήμα.

Για να δείτε τα θέματα και τις λύσεις των προηγούμενων διαγωνισμών πατήστε εδώ

Με την ευκαιρία προτείνουμε στους μαθητές μας να γίνουν συνδρομητές στο περιοδικό της ΕΜE «Μικρός Ευκλείδης» το οποίο κυκλοφορεί κάθε τρεις μήνες με ωραίες ασκήσεις, σπαζοκεφαλιές, γρίφους και προβλήματα και κόστος μόλις 3 Ευρώ/ ανά τεύχος. Περισσότερα για τον «ΜΙΚΡΟ ΕΥΚΛΕΙΔΗ» εδώ

 
 
 
 

Ενημερωτική Ημερίδα

Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα:«Εκφοβισμός και Ενδοσχολική Βία: Τι γνωρίζουμε και τι μπορούμε να κάνουμε;»

Μία πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα διοργανώνει  η Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. στο Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού με θέμα: «Εκφοβισμός και Ενδοσχολική Βία: Τι γνωρίζουμε και τι μπορούμε να κάνουμε;», η οποία είχε αναβληθεί λόγω κακοκαιρίας, και θα πραγματοποιηθεί τελικά τη Δευτέρα 9 Μαρτίου στις 18:00.

Παρακαλώ δείτε συνημμένα το Πρόγραμμα, την Πρόσκληση και την Αφίσα της Εκδήλωσης.

Ευχαριστούμε πολύ

Η πρόσκληση είναι ανοικτή για γονείς και εκπαιδευτικούς.

 
 
 
 

Ενημέρωση Γονέων και επίδοση Ελέγχων Προόδου Β΄ τριμήνου

Αγαπητοί γονείς, 

σας γνωρίζουμε ότι η ενημέρωσή σας για την πρόοδο και συμπεριφορά των μαθητών για το μήνα Μάρτιο θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα με την επίδοση των Ελέγχων Προόδου του Β΄ τριμήνου την Παρασκευή 20 Μαρτίου.

Για την ακριβή ώρα θα ενημερωθείτε σύντομα με νέα μας ανακοίνωση.

 
                                                                                                               

Η Διευθύντρια

 
 
 
 

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

cc2

Ο Σύλλογος Διδασκόντων, διοργανώνει αποκριάτικη εκδήλωση την Παρασκευή 20/2/2015 από τις 12:40΄ έως τις 13:15΄με μουσικοχορευτικά δρώμενα που θα παρουσιάσουν όλοι οι μαθητές και μαθήτριες στην αυλή του Σχολείου μας.

Την εκδήλωση επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί κ. κ. Μ. Νοταρά, Χρ. Καμπουράκη και Ν. Τρικκαλίτη.

Περιλαμβάνει χορούς και τραγούδια της Αποκριάς:

  1. «Το πιπέρι», πανελλήνιος χορός από τις Α΄και Β΄τάξεις
  2. «Τα κουκιά», χορός Λέσβου από τη Γ΄τάξη
  3. «Ντίλι-ντίλι», χορός Λέσβου, από τη Δ΄τάξη
  4. «Γαϊτανάκι-Χαραλάμπης», πανελλήνιο έθιμο-χορός από την Ε΄τάξη
  5. «Το κοκοράκι», καντάδα από τη ΣΤ΄τάξη

Το γαϊτανάκι επιμελήθηκε καλλιτεχνικά η κα Μ. Μουτάφη με τους μαθητές του Δ1.

Τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά και το ολοήμερο σχολείο επίσης θα λειτουργήσει κανονικά.

Οι μαθητές μπορούν να έχουν μαζί τoυς αποκριάτικες μάσκες ή καπέλα, τα οποία θα φορέσουν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Το κέφι και η καλή διάθεση είναι απαραίτητα για την επιτυχία της εκδήλωσης, όχι όμως οι σερπαντίνες, ο χαρτοπόλεμος, τα σπρέι και άλλα αντικείμενα.

Τα σχολεία θα είναι κλειστά την Καθαρά Δευτέρα, 23/2/2015.

Ευχόμαστε σε όλους

Καλή Αποκριά!
 

Μάρθα Σαμαρά (Δ/ντρια)

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

Αγαπητοί γονείς,

Σας προσκαλούμε την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015, στις 5:00 μ.μ. στην ενημέρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου μας, από την εκπαιδεύτρια Πρώτων Βοηθειών κ. Ειρήνη Νικάκη, για Πρόληψη Ατυχημάτων και Πρώτες Βοήθειες.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ

Αγαπητοί μαθητές/τριες της Στ΄τάξης

Ακυρώνεται η προγραμματισθείσα αυριανή εκπαιδευτική επίσκεψη στην Πινακοθήκη Κουβουτσάκη στην Κηφισιά, αύριο Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου,λόγω δυσκολιών πρόσβασης του λεωφορείου εξαιτίας του παγετού. Οι Δασκάλες Γιανναρά Γ. και Παπαδογεώργου Ασπ.

ΣΤΙΣ 10.00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΛΟΓΩ ΠΑΓΕΤΟΥ

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και εξαιτίας του πρωινού παγετού, η προσέλευση των μαθητών στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και στα Δημόσια Σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) της Αγίας Παρασκευής θα γίνει στις 10.00 το πρωί. Σε περίπτωση αλλαγής, το πρωί και ώρα 8.00 θα ακολουθήσει νέα επικαιροποιημένη ανακοίνωση. Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Ιωάννης Ε. ΣταθόπουλοςCopyright © 2011-2012 8ο Δ. Σ. Αγίας Παρασκευής Σχεδιασμός, Ανάπτυξη, Συντήρηση Ιστοσελίδας