Company Logo

Εκδηλώσεις για τη λήξη της σχολικής χρονιάς 2012-13

Η σχολική χρονιά 2012-13 πλησιάζει στο τέλος της και θα θέλαμε να ενημερώσουμε την εκπαιδευτική μας κοινότητα για τις δραστηριότητες λήξης:

1. Δευτέρα, 3/6/2013 - Δευτέρα, 10/6/2013: Εβδομάδα δραστηριοτήτων κατά της ενδοσχολικής βίας και έκθεσης σχετικών έργων που παρήγαγαν οι μαθητές κατά τη διάρκεια της εκπόνησης ετήσιου προγράμματος της ΕΨΥΠΕ.

Ημερομηνία

Ώρα

Τμήμα που παρουσιάζει

Ακροατήριο

Θέμα

Δευτέρα, 3/6/13

8:30π.μ.

Στ1

Οι μαθητές των Ε1, Ε2 και οι γονείς του Στ1

 

Θεατρικό με θέμα τον εκφοβισμό: «Μου έκλεψαν το όνομα»

Παρασκευή, 7/6/13

8:30π.μ.

Δ2

Οι μαθητές του Δ1, Γ2 και οι γονείς του Δ2

Θεατρικό με θέμα τη φιλία και τη συνεργασία: «Ο Φεγγαροσκεπαστής»

Παρασκευή, 7/6/13

10:00 π.μ.

Ε2

Οι μαθητές των Β1, Β2, Στ2 και οι γονείς του Ε2

Σκετς με θέμα τη συνεργασία και την ομαδικότητα

E3

 

Τραγουδάμε κατά της βίας στις χώρες της Ευρώπης

Δευτέρα, 10/6/13

8:30π.μ.

Δ1

Οι μαθητές του Δ2, Γ1 και οι γονείς του Δ1

Απόδοση του βιβλίου του συγγραφέα Μ. Αυτζή: «Ο Ορφέας και οι νταήδες με τα κίτρινα ποδήλατα»

 

2. Πέμπτη, 6/6/2013, στις 12 το μεσημέρι: Εκδήλωση αφιερωμένη στο παγκόσμιο πρωταθλητή της ενόργανης γυμναστικής, κ. Βλάση Μάρα. Την εκδήλωση θα παρακολουθήσουν οι Ε και Στ τάξεις

 

3. Δευτέρα, 10/6/2013 - Πέμπτη, 13/6/2013: Εβδομάδα αφιερωμένη σε αθλητικές δραστηριότητες με εσωτερικά πρωταθλήματα των τάξεων σε ομαδικά αθλήματα. Έκθεση έργων ζωγραφικής των μαθητών.

 

4. Δευτέρα, 10/6/2013, στις 7 το απόγευμα: Τελετή Αποφοίτησης των μαθητών της ΣΤ τάξης

 

5.Τρίτη, 11/6/2013, στις 3:30 το μεσημέρι: Γιορτή του Ολοήμερου - Παρουσίαση θεατρικού με συμμετοχή της χορωδίας και του ομίλου φλογέρας

 

6. Παρασκευή, 14/6/2013, στις 8:15 το πρωί: Απονομή τίτλων σπουδών σε όλους τους μαθητές του σχολείου. Λήξη του σχολικού έτους.

Γενική Συνέλευση Εκπαιδευτικών

Σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο θα παραμείνει κλειστό την Τετάρτη, 5/6/2013, λόγω της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ».

Καλό Πάσχα!

Το σχολείο κλείνει για τις διακοπές του Πάσχα σήμερα Παρασκευή 26/4/2013 και ανοίγει πάλι τη Δευτέρα 13/5/2013. Η Δ/ντρια και όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου σας εύχονται καλό Πάσχα με υγεία και χαρά στη ζωή σας.

 

 

Stop στην ενδοσχολική βία!

Stop στην ενδοσχολική βία»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ

Το πρόγραμμα της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. κατά της ενδοσχολικής βίας, στο οποίο συμμετείχαν οι Δ, Ε και Στ τάξεις του σχολείου μας, ολοκληρώθηκε και τα τελικά προϊόντα και συμπεράσματα θα παρουσιαστούν στους μαθητές και τους γονείς τους σύμφωνα με το παρακάτω χρονοδιάγραμμα:

Ημερομηνία

Ώρα

Τμήμα που παρουσιάζει

Ακροατήριο

Θέμα

Παρασκευή 12/4/13

8:30π.μ.

Ε3

Οι γονείς του Ε3

 

 

Παρουσίαση του προγράμματος, συμπεράσματα και αποτελέσματα

Παρασκευή, 19/4/13

8:30π.μ.

Δ1

Οι γονείς του Δ1

Παρασκευή, 19/4/13

8:30π.μ.

E1

Οι γονείς του E1

Δευτέρα, 22/4/13

8:30π.μ.

Στ1

Οι γονείς του Στ1

Τετάρτη, 24/4/13

8:30π.μ.

Δ2

Οι γονείς του Δ2

Δευτέρα, 3/6/13

8:30π.μ.

Ε3

Οι μαθητές των Ε1, Ε2 και οι γονείς του Στ1

Τραγουδάμε κατά της βίας στις χώρες της Ευρώπης

Στ1

Θεατρικό με θέμα τον εκφοβισμό: «Μου έκλεψαν το όνομα»

Παρασκευή, 7/6/13

10:00 π.μ.

Ε2

Οι μαθητές των Β1, Β2, Στ2 και οι γονείς του Ε2

Σκετς με θέμα τη συνεργασία και την ομαδικότητα και παρουσίαση μελοποιημένου ποιήματος

Δευτέρα, 10/6/13

8:30π.μ.

Δ1

Οι μαθητές του Δ2, Γ1 και οι γονείς του Δ1

Απόδοση του βιβλίου του συγγραφέα Μ. Αυτζή: «Ο Ορφέας και οι νταήδες με τα κίτρινα ποδήλατα»

Παρασκευή, 7/6/13

8:30π.μ.

Δ2

Οι μαθητές του Δ1, Γ2 και οι γονείς του Δ2

Θεατρικό με θέμα τη φιλία και τη συνεργασία: «Ο Φεγγαροσκεπαστής»

Το τμήμα Ε1 θα οργανώσει έκθεση με ζωγραφιές και συνθήματα που δημιούργησαν όλοι οι μαθητές κατά της βίας και υπέρ της φιλίας. Η έκθεση θα διαρκέσει από Δευτέρα 3/6/13 μέχρι Παρασκευή 7/6/13 στο χώρο υποδοχής του σχολείου μας.

Εγγραφές σε Μουσικά Γυμνάσια

Όσοι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών της Στ' τάξης του σχολείου μας επιθυμούν να φοιτήσουν τα παιδιά τους σε Μουσικό Γυμνάσιο οφείλουν να υποβάλλουν αίτηση στο Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης κατά το χρονικό διάστημα από 10/5/13 έως 31/05/13.

Δείτε εδώ τη σχετική εγκύκλιο και την αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής.

Βήματα για την Εγγραφή στην Α? Δημοτικού

Εφόσον διαβάζετε αυτό το άρθρο σημαίνει ότι έχετε πληροφορηθεί για τη λειτουργία τη φιλοσοφία και τον κανονισμό του σχολείου μας και επιθυμείτε να εγγράψετε το παιδί σας στο 8ο Δημοτικό σχολείο Αγίας Παρασκευής. Δείτε παρακάτω τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία εγγραφής:

  1. Ελέγχετε αν η διεύθυνση κατοικίας σας βρίσκεται μέσα στα όρια του χάρτη  (τα όρια της περιοχής ευθύνης του σχολείου μας θα τηρηθούν αυστηρά).
  2. Ζητάτε από τον παιδίατρό σας να συμπληρώσει το ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ μαθητή που είναι υποχρεωτικό για τη συμμετοχή των μαθητών στο μάθημα της Γυμναστικής.
  3. Για να αποδείξετε τη διεύθυνση κατοικίας σας προσκομίζετε φωτοτυπία: της 1ης σελίδα της φορολογικής δήλωσης (E1) του γονέα-κηδεμόνα όπου αναγράφεται η   διεύθυνση και υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599.
  4. Προσκομίζετε τη Βεβαίωση Φοίτησης Νηπίου από το Νηπιαγωγείο
  5. Προσκομίζετε το βιβλιάριο υγείας του παιδιού απ? όπου θα επιβεβαιώσουμε ότι έχουν γίνει τα προβλεπόμενα εμβόλια.
  6. Προσκομίζετε Πιστοποιητικό γέννησης του μαθητή που έχει εκδοθεί εντός του τελευταίου τριμήνου. Το πιστοποιητικό γέννησης αναζητάτε στο Δήμο εγγραφής σας. Σε περίπτωση δυσκολίας προσκόμισης του πιστοποιητικού γέννησης μπορούμε εμείς να κάνουμε αυτεπάγγελτη αναζήτηση.
  7. Εάν επιθυμείτε εγγραφή του παιδιού σας στο ολοήμερο προσκομίζετε την αντίστοιχη αίτηση-δήλωση συμπληρωμένη
  8. Συμπληρώνετε την Αίτηση Εγγραφής και τη φέρνετε στο Σχολείο μαζί με όλα τα δικαιολογητικά από 2/6 έως 20/6 του έτους και ώρες 9.30-11 το πρωί.

Μόνο στην περίπτωση που η αίτησή σας δεν γίνει δεκτή, θα σας ενημερώσουμε με τηλέφωνο ή ηλεκτρονικό μήνυμα. Διαφορετικά, θεωρείτε την εγγραφή σας οριστική και περιμένουμε το νέο μαθητή ή μαθήτρια στο σχολείο με την έναρξη του σχολικού έτους στις 11 Σεπτεμβρίου.

Εγγραφές σε Πρότυπα Πειραματικά Γυμνάσια

Η εισαγωγή όλων των μαθητών/τριών στην Α΄ Γυμνασίου στα Πρότυπα Πειραματικά Γυμνάσια θα γίνει με δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων. Στην ίδια διαδικασία συμμετέχουν και οι μαθητές/τριες από τα υφιστάμενα Δημοτικά και Γυμνάσια που συνδέονται μεταξύ τους.

Με τη ανωτέρω διαδικασία οι μαθητές/τριες αξιολογούνται σε δεξιότητες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Δημοτικό Σχολείο, σχετικές με την κατανόηση κειμένων της Ελληνικής Γλώσσας, τα Μαθηματικά και τα Φυσικά. Οι μαθητές/τριες θα εξεταστούν στα παραπάνω πεδία, στο πλαίσιο μιας ενιαίας δίωρης δοκιμασίας. Ειδικότερα:

Στην Κατανόηση Κειμένων Ελληνικής Γλώσσας ελέγχονται οι ικανότητες των μαθητών/τριών: στην ανάγνωση, στην κατανόηση γραπτών κειμένων ποικίλων ειδών και περιεχομένου (λογοτεχνικά κείμενα, απλά άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών κλπ) και στην παραγωγή γραπτού λόγου.

Στα Μαθηματικά ελέγχονται οι ικανότητες των μαθητών/τριών στην κατανόηση και επίλυση προβλημάτων της καθημερινής ζωής με απλές αριθμητικές πράξεις, διατυπώνοντας αιτιολογήσεις και μαθηματικούς συλλογισμούς.

Στα Φυσικά ελέγχονται οι ικανότητες των μαθητών/τριών να κατανοούν φυσικά φαινόμενα που συναντούν στην καθημερινή τους ζωή και να διατυπώνουν: παρατηρήσεις, συμπεράσματα και προτάσεις για το σχεδιασμό ενός απλού πειράματος.

 Θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι δεν ορίζονται συγκεκριμένες σελίδες εξεταστέας ύλης στα σχολικά εγχειρίδια και σε καμία περίπτωση δεν ελέγχονται γνώσεις, οι οποίες προϋποθέτουν απομνημόνευση. Γι? αυτό, οι μαθητές/τριες δεν απαιτείται να μελετήσουν πρόσθετη ύλη ούτε να υποστούν φροντιστηριακή εξάσκηση για να προετοιμαστούν για τη συμμετοχή τους στη εν λόγω δοκιμασία. Όσα ήδη γνωρίζουν και έχουν αφομοιώσει από τη φοίτησή τους στο Δημοτικό Σχολείο αρκούν για τη επιτυχή συμμετοχή τους.

Για την καλύτερη ενημέρωση των μαθητών/τριών, των γονέων και κηδεμόνων καθώς και των εκπαιδευτικών σχετικά με το χαρακτήρα και το είδος των παραπάνω θεμάτων για τη δοκιμασία των μαθητών/τριών θα ανακοινωθούν ενδεικτικά θέματα και για τα τρία πεδία.

Η διεξαγωγή της δοκιμασίας των μαθητών/τριών, η επιλογή των θεμάτων ανά πεδίο και η αξιολόγηση των γραπτών των μαθητών/τριών θα πραγματοποιηθεί με ευθύνη του Επιστημονικού Εποπτικού Συμβουλίου (ΕΠ.Ε.Σ.) του Π.Π. Γυμνασίου. Για το σκοπό αυτό θα συσταθεί επιτροπή επιλογής θεμάτων για τη δοκιμασία των μαθητών/τριών και επιτροπή αξιολόγησής τους από τους καθηγητές του κάθε Π.Π. Γυμνασίου. Με την ευθύνη του ΕΠΕΣ θα γίνει η κατάρτιση του πίνακα αξιολόγησης ανά πεδίο και του τελικού αξιολογικού πίνακα καθώς και η ανακοίνωση των εισακτέων μαθητών /τριών.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς και κηδεμόνες για την συμμετοχή των μαθητών/τριών στη δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων οφείλουν να υποβάλουν σχετική αίτηση στο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο που επιθυμούν, κατά το χρονικό διάστημα από 18 έως 29 Μαρτίου 2013. Επίσης υποχρεούνται να καταθέσουν τα απολυτήρια τους πριν τη γραπτή δοκιμασία, η οποία θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου 2013.Οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών/τριών, που ενδιαφέρονται να εισαχθούν σε Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο, μπορούν να υποβάλουν αίτηση μόνο σε ένα Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο για κάθε σχολικό έτος.

Η ημερομηνία διεξαγωγής της δοκιμασίας θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα Πρότυπα Πειραματικά Γυμνάσια την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013, στις 10π.μ.

Ρυθμίσεις σχετικά με τη δοκιμασία (τεστ) στα Πρότυπα Πειραματικά Γυμνάσια

Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών, που ενδιαφέρονται για τη συμμετοχή των παιδιών τους στη δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων για την εισαγωγή σε Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο, οφείλουν να υποβάλουν στο ΠΠΓ της επιλογής τους αίτηση, από 18 έως 29 Μαρτίου 2013.  Ειδικότερα, καλούνται να φέρουν μαζί τους:
?    την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο
?    βεβαίωση ταυτοπροσωπίας του μαθητή/τριας από Δήμο ή ΚΕΠ ή διαβατήριο
?    μία φωτογραφία ταυτότητας ή διαβατηρίου (έγχρωμη ή ασπρόμαυρη) του/της μαθητή/τριας
Οι ενδιαφερόμενοι που υποβάλλουν αίτηση θα βεβαιώνουν με υπεύθυνη δήλωση ότι είναι οι κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών και ότι δεν έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής σε άλλο Πρότυπο - Πειραματικό Γυμνάσιο. Επίσης, οι γονείς και οι κηδεμόνες υποχρεούνται να καταθέσουν στην επιτροπή συγκέντρωσης δικαιολογητικών του σχολείου, το αργότερο δύο εργάσιμες ημέρες πριν την πραγματοποίηση της δοκιμασίας/τεστ, ειδική βεβαίωση του Διευθυντή του Γυμνασίου προελεύσεως του μαθητή, στην οποία να πιστοποιείται η εγγραφή του στο Γυμνάσιο που ανήκει και να παραλάβουν από την επιτροπή το δελτίο συμμετοχής του στη δοκιμασία (τεστ).

 




Copyright © 2011-2012 8ο Δ. Σ. Αγίας Παρασκευής Σχεδιασμός, Ανάπτυξη, Συντήρηση Ιστοσελίδας