Company Logo

Επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ζωγράφου)

Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου πήγαμε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Η επίσκεψη στο Μουσείο έγινε από το σχολείο μας με την Γ? τάξη, στην οποία πηγαίνω και εγώ.

Εκεί είδαμε σκελετούς, κρανία και οστά από ανθρώπους. Επίσης σε ένα άλλο τμήμα του μουσείου υπήρχαν βαλσαμωμένα ζώα (καμηλοπαρδάλεις, τάρανδοι, λιοντάρια, ελέφαντες, ελάφια, ιπποπόταμοι, ζέβρες, λύκοι, αγριογούρουνα. Σε άλλο τμήμα του μουσείου είδαμε πολλά πτηνά (χελιδόνια, περιστέρια, στρουθοκαμήλους), συλλογή αυγών και φωλιές πτηνών.

Στο μουσείο υπήρχαν επίσης καρχαρίες, φώκιες, φάλαινες, κροκόδειλοι, πολλά φίδια, βατραχάκια, ομάδες εντόμων, πεταλούδες και πολλά είδη από διάφορες άλλες κατηγορίες.

Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη, επειδή έμαθα σε ποια κατηγορία ανήκει το κάθε ζώο. Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η εικόνα της ζέβρας που επιτέθηκε στο λιοντάρι και ένα ζώο που είχε δύο κεφάλια το ένα μπροστά και ένα πίσω.

Σε αυτό το Μουσείο θα ήθελα να πάω και να ξαναπάω πολλές φορές.

Αλεξίου Σοφία (Γ2, 2011-12)

 

Την προηγούμενη εβδομάδα πήγαμε εκδρομή στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Ήταν ένα μεγάλο και όμορφο μουσείο, γεμάτο ζώα και πουλιά. Μπαίνοντας είδαμε να κρέμεται απ? την οροφή ο σκελετός ενός δεινόσαυρου. Ο ξεναγός μας είπε ότι δεν είναι αληθινά κόκαλα, αλλά αντίγραφα. Ήταν πολύ όμορφος και μεγάλος.

Επίσης είδαμε ένα ελάφι, λιοντάρια, καμηλοπάρδαλη, ζέβρα, πολική αρκούδα κ.α. Ακόμη είδαμε φίδια μεγάλα και μικρά. Όμως αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν τα πουλιά. Ήταν πολλά πουλιά που δεν είχα ξαναδεί και όλα είχαν  πανέμορφα χρώματα. Ενθουσιάστηκα με μία κάτασπρη κουκουβάγια και με ένα πολύχρωμο παπαγάλο.

Στην εκδρομή περάσαμε πολύ ωραία και ελπίζω να πηγαίνω πάντα τόσο ωραίες επισκέψεις.

Χριστίνα Μερτζάνη (Γ2, 2011-12)


Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου επισκεφτήκαμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Είδαμε σκελετούς από ζώα και ανθρώπους. Επίσης είδαμε ελέφαντα νάνο, ρινόκερο νάνο και ελάφι νάνο. Επιπλέον είδαμε πτηνά, χελιδόνια, κουκουβάγιες άσπρες και καφές, αετούς και πολλά άλλα. Έπειτα είδαμε λιοντάρια, τίγρεις, λεοπαρδάλεις, κροκόδειλους και χελώνες καρέτα καρέτα. Αργότερα είδαμε πεταλούδες, σκορπιούς, φώκιες, ζέβρες, πιγκουίνους και καμηλοπάρδαλη.

Εμένα πιο πολύ από όλα μου άρεσε μια άλκη που ήταν τεράστια και ένα ζώο που είχε δύο κεφάλια ένα μπροστά κι ένα πίσω.

Όλα αυτά που σας είπα είναι βαλσαμωμένα.

Αυτή η εκδρομή ήταν τέλεια και δε θα την ξεχάσω ποτέ.

Χαρά Γλύκου (Γ2, 2011-12)




Copyright © 2011-2012 8ο Δ. Σ. Αγίας Παρασκευής Σχεδιασμός, Ανάπτυξη, Συντήρηση Ιστοσελίδας