Company Logo

Χρήσιμο Λογισμικό

 Ακολουθεί μία λίστα με λογισμικό που μπορείτε να εγκαταστήσετε στον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσετε για την αγορά τους. Το λογισμικό αυτό χρησιμοποιείται κατά τη διδασκαλία στο μάθημα της Πληροφορικής. Η διδασκαλία διεξάγεται με το μοντέλο σπιράλ, δηλαδή το ίδιο λογισμικό χρησιμοποιείται από πολλές τάξεις, αλλά φτάνουμε σε διαφορετικό βάθος ανάλογα την τάξη.

ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΤΑΞΗ

Sebran

Το SEBRAN είναι μια σουίτα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που παρέχει εκπαιδευτικά παιγνίδια για δεξιότητες μνήμης, μαθηματικά, γράμματα και αναγνώριση εικόνων για παιδιά

Α

Tux Paint

Το Tux Paint είναι ένα ελεύθερο, βραβευμένο πρόγραμμα ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας από 3 εως 12 . Τα παιδιά έχουν στη διάθεσή τους ένα κενό καμβά και μια ποικιλία εργαλείων σχεδίασης που βοηθούν τη δημιουργικότητά τους.

Α , Β , Γ , Δ

Μικροί Καλλιτέχνες

Το εκπαιδευτικό πακέτο «Μικροί καλλιτέχνες σε δράση» αξιοποιεί τις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας με ενότητες ζωγραφικής, σχεδίου, μουσικής, κειμένων, εικόνων, έργων τέχνης, και επιτυγχάνει άμεσο οπτικό - ακουστικό αποτέλεσμα, επιτρέποντας τη μεταφορά του αποτελέσματος σε άλλα μέσα και υλικά. Διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον μέσα από την αλληλεπίδραση Η/Υ - μαθητή και προσαρμόζεται στις ικανότητες και στις δυνατότητες των μαθητών, έτσι ώστε όλοι να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Α, Β

Comic Strip Creator

Το Comic Strip Creator είναι μια εφαρμογή για τη δημιουργία ψηφιακών κόμικς που σχεδιάστηκε από τους φοιτητές του εργαστηρίου CosyLLab του τμήματος Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Β , Γ , Δ

Gcompris

Το GCompris είναι μια σουίτα εκπαιδευτικού λογισμικού και αποτελείται από ένα μεγάλο πλήθος δραστηριοτήτων για παιδιά ηλικίας 2 έως 10 ετών. Μερικές από τις δραστηριότητες αν και έχουν παιγνιώδη χαρακτήρα, ωστόσο διατηρούν τον εκπαιδευτικό τους προσανατολισμό.

Α , Β , Γ , Δ , Ε

Open Office

To OpenOffice είναι ένα ολοκληρωμένο πακέτο εφαρμογών γραφείου ανοιχτού κώδικα. Περιλαμβάνει επεξεργαστή κειμένου (Writer), υπολογιστικό φύλλο (Calc), δημιουργό παρουσιάσεων (Ιmpress) και πρόγραμμα σχεδίασης (Draw). Λειτουργεί σε όλες τις πλατφόρμες (Microsoft Windows, Solaris, Linux, Μac OS). Διαθέτει την ίδια λειτουργικότητα με άλλα δημοφιλή προγράμματα εφαρμογών γραφείου (όπως το MS Office)

Γ , Δ (Impress)

Ε, ΣΤ (Impress, Writer)

Google Earth

Το Google Earth είναι ένα πολύ χρήσιμο λογισμικό για τη Γεωγραφία την Ιστορία και τις ΤΠΕ. Με το λογισμικό αυτό μπορούμε να ταξιδέψουμε εικονικά σε οποιοδήποτε μέρος στον κόσμο.

Γ, Δ, Ε, ΣΤ

CMap

Απλό στη χρήση λογισμικό για τη δημιουργία εννοιολογικών χαρτών. .Είναι γραμμένο σε Java και κατά την εγκατάστασή του εγκαθιστά και το Runtime Εnvironment της Java. Προκειμένου να κάνετε χρήση μιας εφαρμογής πρέπει να ακολουθήσετε το σύνδεσμο Downloads, να κατεβάσετε την έκδοση του λογισμικού που ταιριάζει με το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σας και εν συνεχεία να το εγκαταστήσετε και να το εκτελέσετε τοπικά.

Γ, Δ, Ε, ΣΤ

BYOB (Scratch)

Το BYOB είναι μια νέα γλώσσα προγραμματισμού που σου δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις διαδραστικές ιστορίες, παιχνίδια και να τις μοιραστείς με άλλους στο διαδίκτυο. Για μεγάλους αλλά και μικρούς που τους αρέσει ο προγραμματισμός. Δείτε ένα βοήθημα, βιβλίο στα ελληνικά από ομάδα φοιτητών για το Scratch στην ιστοσελίδα www.scratchplay.gr.

Ε , ΣΤ




Copyright © 2011-2012 8ο Δ. Σ. Αγίας Παρασκευής Σχεδιασμός, Ανάπτυξη, Συντήρηση Ιστοσελίδας