8ο Δημοτικό Σχολείο Aγίας Παρασκευής

"Οι μαθητές μας , γράφουν."

"Ημέρα Αθλητισμού"

Σήμερα όλη η Ελλάδα γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα αθλητισμού και κάθε σχολείο κάνει μια ξεχωριστή εκδήλωση όπως: Είτε πάει σε κάποιο αθλητικό κέντρο, είτε οι μαθητές παίζουν πολλά αθλήματα στο σχολείο τους.

Εμείς στο σχολείο μας κάναμε πολλά και ωραία πράγματα. Το πρωί όταν πήγαμε στο σχολείο είπαμε το εθνικό μας ύμνο και κάναμε έπαρση σημαίας. Ύστερα όλες οι τάξεις του σχολείου κατεβήκαμε στο προαύλιο . Έπειτα οι δύο πέμπτες σηκωθήκαμε σε δύο κύκλους και χορέψαμε δώδεκα παραδοσιακούς χορούς. Μόλις τελειώσαμε σηκώθηκαν οι μικρές τάξεις μαζί με τις μεγάλες και χορέψαμε πολλά διασκεδαστικά τραγούδια όπως: ? Τα παπάκια στη σειρά? ?Κεφάλι ώμοι γόνατα και πόδια? κ.λ.π. Όταν χορέψαμε, πήγαμε στις τάξεις μας, πήραμε το φαγητό μας και κάναμε το πρώτο διάλειμμα.

Μόλις τελειώσαμε το διάλειμμά μας κάναμε σειρές και ξεκινήσαμε να πάμε στο γήπεδο ?Σπυρούδη?. Αφού φτάσαμε , μαζί με τον γυμναστή μας παίξαμε πολλά και ωραία παιχνίδια, παίξαμε ποδόσφαιρο, παίξαμε σκυταλοδρομίες ,βόλεϊ, μπάντμινκτον και πολλά άλλα . Διασκεδάσαμε πολύ και το πιο σημαντικό είναι ότι μέσα από αυτά τα ομαδικά παιχνίδια μαθαίνουμε να συνεργαζόμαστε και να μπορούμε να παίζουμε όλοι μαζί.

Τέλος φύγαμε όλοι ευχαριστημένοι και χορτασμένοι από το παιχνίδι. Κάπως έτσι ευχάριστα πέρασε η μέρα του Αθλητισμού στο 8ο δημοτικό Αγίας Παρασκευής !!!

 

Η μαθήτρια του Ε1

ΕΥΔΟΞΙΑ ΠΡΕΖΑ