8ο Δημοτικό Σχολείο Aγίας Παρασκευής

Η Επι?σκεψη της Συγγραφε?ως Λου?φα Θεοδω?ρας

im1 im2

 

«Η Επίσκεψη της συγγραφέως Λούφα Θεοδώρας»

 

Τον Φεβρουάριο η κυρία μας ανακοίνωσε ότι θα επισκεπτόταν το σχολείο μας η συγγραφέας Λούφα Θεοδώρα και ήμασταν όλοι πολύ χαρούμενοι γι αυτό .

 

Αφού προετοιμάσαμε το χώρο και στήσαμε τις καρέκλες ώστε όλα να είναι περιποιημένα, την περιμέναμε με ανυπομονησία.

 

Μαζί της περάσαμε υπέροχες και διδακτικές στιγμές , στις οποίες μας μιλούσε για τη ζωή και το επάγγελμά της. Επίσης μας είπε και μας εξήγησε αναλυτικά τους λόγους που ξεκίνησε να γράφει βιβλία. Οι λόγοι αυτοί ήταν, γιατί από μικρή της άρεσε να γράφει και να λέει ιστορίες αλλά και γιατί πίστευε ότι το μάθημα της ιστορίας θα μπορούσε να γίνει πιο διασκεδαστικό, χρησιμοποιώντας στα βιβλία της ακόμα περισσότερα στοιχεία και πράγματα, τα οποία τα παιδιά λατρεύουν. Ακόμα, μας διηγήθηκε τα βιβλία που έχει γράψει και μας εξήγησε τους λόγους που την έμπνευσαν να γράψει κάποια συγκεκριμένα γεγονότα σε αυτά .

 

Κάτι ακόμα πολύ σημαντικό που μας είπε είναι να πιστεύουμε στον εαυτό μας. Η αιτία που μας το ανέφερε αυτό ήταν επειδή και εκείνη, την ημέρα που έγραψε το πρώτο της βιβλίο, πίστευε ότι θα είναι ένα ασήμαντο , όπως τα άλλα μικρά παραμύθια που έγραφε μικρή , και με τη σειρά του και αυτό θα κλεινόταν στο ντουλάπι. Αφού όμως πέρασε καιρός, τουλάχιστον τέσσερα χρόνια, όπως μας ανέφερε, ο άντρας της πήγε το βιβλίο της σε μία από τις πολλές εκδόσεις που υπήρχαν και δεδομένου ότι ήταν ένα από τα καλύτερα βιβλία εκδόθηκε και αφού το διάβασαν το βράβευσαν οι ειδικοί.

 

Ήταν υπέροχες στιγμές για όλους μας, γιατί μέσα από αυτή την γλυκομίλητη κυρία μάθαμε και ανακαλύψαμε τον κόσμο των ιστορικών βιβλίων της.

 

Ιακωβίνα Πατουχέα, ΣΤ 1