8ο Δημοτικό Σχολείο Aγίας Παρασκευής

ΕΝΑΣ ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ.........

ΝΤΟΥΜΠΑΪ

 

Ο καλύτερος προορισμός είναι το Ντουμπάι. Βρίσκεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα , έχει πολλή ζέστη και είναι γεμάτο ουρανοξύστες.

 

Ο μεγαλύτερος ουρανοξύστης του κόσμου βρίσκεται εκεί. Σε έναν από τους τελευταίους ορόφους του, μπορείς να δεις το Ντουμπάι! Μπορείτε να μείνετε σε ξενοδοχείο που είναι χτισμένο πάνω στη θάλασσα και βλέπεις το βυθό της. Βλέπεις καρχαρίες και πολλά άλλα ψάρια. Επίσης μπορείς να κάνεις μπάνιο δίπλα σε δελφίνια.

 

Σας συνιστώ να πάτε να ξεσκάσετε λίγο μακριά από τη φτωχή Ελλάδα και να περάσετε ένα όμορφο καλοκαίρι.

 

Νίκος Πάνος, Γ2

 

 

 

Η BOYΛΙΑΓΜΕΝΗ

 

Δίπλα στη Αθήνα, μισή ώρα με το αυτοκίνητο, βρίσκεται ο πιο κοντινός μας ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ, η Βουλιαγμένη.

 

Η Βουλιαγμένη έχει μεγάλη φυσική ομορφιά. Η φυσική της ομορφιά οφείλεται στα πολλά δέντρα, τις καθαρές και ωραίες παραλίες και τα πολλά και ωραία μαγαζιά για να απολαύσεις τις βόλτες σου.

 

Το πιο ωραίο αξιοθέατο είναι η μαγευτική της λίμνη. Βρίσκεται χωμένη σε βράχους. Μπορείτε να κολυμπήσετε στα θεραπευτικά της νερά, αρκεί να μην φοβάστε το μεγάλο βάθος της. Αλλιώς μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας πλάι της.

 

Ακόμα να πάτε;

 

Βιαστείτε!!!

Γαλήνη Νομικού, Γ2

 

 

 

Η AΠΕΙΡΑΝΘΟΣ

 

Η Απείρανθος είναι ένα αρκετά μεγάλο χωριό της Νάξου, που βρίσκεται στο βουνό Φανάρι, σε υψόμετρο εξακοσίων πενήντα μέτρων.

 

Έχει μικρά μαρμάρινα δρομάκια- που εκεί λέγονται σοκάκια- πέτρινα σπίτια και στο κέντρο του χωριού υπάρχει η εκκλησία Παναγιά. Γιορτάζει στις 15 Αυγούστου και γίνεται ένα μεγάλο πανηγύρι!!!

 

Οι δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις είναι να πας το βράδυ στη Παναγία να παίξεις, γιατί εκεί μαζεύονται όλα τα παιδιά!

 

Η Απείρανθος έχει ένα πολύ εντυπωσιακό ρυάκι, όπου μπορείς να βρεις διάφορα ζωάκια!

 

Πιστεύω ότι είναι ένα πολύ ωραίο ορεινό μέρος για διακοπές, παρόλο που είναι πολύ ψηλά και εύχομαι να την επισκεφτείτε!!!

 

Δήμητρα Κατεινά , Γ2