8ο Δημοτικό Σχολείο Aγίας Παρασκευής

Mε αφορμή το ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη

Mε αφορμή το ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη: «Σπίτι με κήπον»,

 

τα παιδιά του Γ2 έγραψαν?????..

 

 

 

Κάποια ζώα ζουν σ? ένα εξοχικό σπίτι, όπως περιγράφεται στο ποίημα. Ύστερα από χρόνια ο πληθυσμός των ζώων έχει αυξηθεί και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού θέλει να μεταφέρει ορισμένα ζώα σε άλλο μέρος.

 

 

Μια μέρα, λοιπόν, ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να μεταφέρει πέντε γαϊδουράκια, τέσσερις γάτες, οκτώ παπαγάλους, τρία άλογα, τρία γουρούνια, έξι κότες και δύο κοκόρια σε μια άλλη φάρμα.

 

Πήρε, λοιπόν, τηλέφωνο έναν φίλο του που είχε ένα μεγάλο φορτηγό. Μετά από λίγη ώρα ήρθε ο φίλος του, άρχισαν να βάζουν τα ζώα μέσα στο φορτηγό και ξεκίνησαν το δρόμο για τη φάρμα.

 

Κάποια στιγμή όμως ο οδηγός δεν πρόσεξε ότι ερχόταν ένα αυτοκίνητο από την απέναντι πλευρά και τράκαραν. Έτσι μετά έπρεπε να πάνε σ? ένα συνεργείο για να επισκευάσει το τρακαρισμένο φορτηγό. Όταν έφτασαν εκεί, και ο υπάλληλος του συνεργείου άρχισε να το φτιάχνει, ανοίγει κατά λάθος η πόρτα και άρχισαν να πετάγονται τα ζώα έξω και να τρέχουν μέσα στην πόλη.

 

Οι κότες μπήκαν σ? ένα κατάστημα με γυάλινα αντικείμενα μεγάλης αξίας και τα έσπασαν όλα. Τα γαϊδουράκια μπήκαν σε μια Τράπεζα και άρχισαν να μασάνε ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Οι παπαγάλοι μπήκαν σ? ένα θέατρο, που παιζόταν μια παράσταση και άρχισαν να φωνάζουν: «Είμαι βλάκας! Είμαι βλάκας!». Οι γάτες τρύπωσαν σ? ένα μαγαζί με καλλυντικά και τα σπάσανε όλα. Τα γουρούνια μπήκαν σ? ένα σούπερ μάρκετ και άρχισαν να τρώνε τα χόρτα. Τα άλογα πήγαν στο Πυροσβεστικό Σώμα και πάτησαν το κουμπί του συναγερμού. Τέλος, τα κοκόρια πήγαν στις βεράντες των διπλανών σπιτιών και φώναζαν «Κικιρίκουουουου!».

 

Ο ιδιοκτήτης των ζώων και ο φίλος του, άρχισαν να τα κυνηγάνε, αλλά δεν μπορούσαν να τα πιάσουν. Άλλα χλιμίντριζαν, άλλα πήδαγαν, άλλα γκάριζαν, άλλα νιαούριζαν. Ύστερα από λίγη ώρα οι άνθρωποι κουράστηκαν και ζήτησαν βοήθεια από τη Ζωολογική Υπηρεσία της πόλης. Με τη βοήθεια των υπαλλήλων της κατάφεραν να πιάσουν τα ζώα, να τα μεταφέρουν στο φορτηγό, που είχε εντωμεταξύ επισκευαστεί. Και να συνεχίσουν τη διαδρομή για τη φάρμα.

 

Όταν έφτασαν επιτέλους στη φάρμα, τα πρόσφεραν φαγητό και νερό και τα τακτοποίησαν στα σπιτάκια τους.

 

Από την επόμενη μέρα ο ιδιοκτήτης των ζώων παρέα με το φίλο του, άρχισαν να τακτοποιούν όλες τις ζημιές που είχαν κάνει τα ζώα.

 

Έτσι λοιπόν όλοι έζησαν ευχαριστημένοι και ησυχάσανε!

 

Αναστάσης Στεργίου

 

***************************************************

 

Με τα χρόνια η οικογένεια των ιδιοκτητών μεγάλωσε. Τα παιδιά έκαναν δική τους οικογένεια και το ίδιο συνέβη και με τα ζώα.

 

«Είναι αδύνατον πλέον να ζήσουμε στον ίδιο χώρο. Άνθρωποι και ζώα γίναμε ένα!», είπαν οι ιδιοκτήτες.

 

Έτσι, λοιπόν, άρχισαν να αναζητούν ένα μεγαλύτερο μέρος, στο οποίο θα μετέφεραν τα μεγαλύτερα ζώα. Μετά από πολύ ψάξιμο, εντόπισαν ένα κτήμα, όχι μακριά από το σπίτι τους.

 

Το κτήμα αυτό διέθετε ένα ωραίο πέτρινο πηγάδι, μερικά οπωροφόρα δέντρα και είχε μια καταπράσινη επιφάνεια. Εκεί έφτιαξαν ένα ξύλινο στάβλο για να έχουν τα ζώα σκιά και να κοιμούνται το βράδυ.

 

Αφού, οι ιδιοκτήτες βρήκανε τη λύση της μεταφοράςτων μεγάλων ζώων, χαρίζοντας και σε κάποιους φίλους τους γάτες και σκυλάκια, επιτέλους πήρανε μια ανάσα ελευθερίας στο σπίτι τους.

 

Τελικά κάθε φορά που πηγαίνουν στο κτήμα τους, τους δίνεται η ευκαιρία να κάνουν πράγματα που τους αρέσουν, όπως η ιππασία, το τρέξιμο. Έτσι μπορούν να χαίρονται τη φύση, και βλέπουμε ανθρώπους και ζώα να ζουν ευτυχισμένα όλοι μαζί.

 

Μαρία Δέδε, Γ2

 

***************************************************

 

Μια μέρα, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού αποφάσισε να δώσει μερικά από τα ζώα του, γιατί είχαν πληθύνει και δεν μπορούσε να τα φροντίσει σωστά.

 

Έτσι αποφάσισε να δώσει τα μισά σκυλιά του σε κυνηγούς και βοσκούς. Τις γάτες του τις χάρισε στους γείτονές του κι έδωσε μερικά από τα γαϊδουράκια του στους γεωργούς, για να μεταφέρουν τα προϊόντα τους. Λίγα άλογα τα έδωσε σ? έναν αμαξά για να σέρνουν την άμαξά του.

 

Ραλλία Μαλάμου, Γ2

 

*************************************************

 

Μία λύση είναι, ο ιδιοκτήτης να χτίσει ένα μεγαλύτερο σπίτι, δηλαδή ένα αγρόκτημα. Επίσης να προσλάβει έναν βοηθό από κάποιο φιλοζωικό ίδρυμα, που θα τον βοηθάει να τα φροντίζει.

 

Είναι πολύ καλό να έχουμε κατοικίδια ζώα, αρκεί να έχουμε αρκετό χώρο και χρόνο για να τα φροντίζουμε και να μεγαλώνουν σωστά. Έτσι θα είναι κι εκείνα ευτυχισμένα, όχι μόνο οι ιδιοκτήτες τους! Αν δεν μπορούμε να τα φροντίσουμε όπως πρέπει, καλύτερα να τα δώσουμε σ? ?ένα φιλοζωικό ίδρυμα και να μην τα παρατήσουμε στο δρόμο.

 

Τα ζώα δεν είναι παιχνίδια, έχουν κι αυτά δικαιώματα!!!

 

Θάνος Πουλίτσας, Γ2