8ο Δημοτικό Σχολείο Aγίας Παρασκευής

Εκδρομή στο Μουσείο της Ακρόπολης

 

ΘΟΔΩΡΗΣ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΣ

 

ΜΑΡΙΑ-ΣΤΕΛΛΑ ΚΟΝΙΣΤΗ

 

ΣΤ?1

 

Στις 4 Νοεμβρίου πήγαμε στο μουσείο της Ακρόπολης . Βρίσκεται κάτω από το βράχο της Ακρόπολης, στον ωραιότερο πεζόδρομο της Αθήνας. Το μουσείο χτίστηκε την τελευταία δεκαετία. Είναι μέσα στα 20 καλύτερα μουσεία στον κόσμο και αντικατέστησε το παλιό, που ήταν πάνω στον βράχο της Ακρόπολης.

 

Το μουσείο είναι μεγάλο και σύγχρονο. Το χαρακτηριστικό του είναι το γυαλί που υπάρχει παντού, για να μπαίνει το φως. Το κτήριο είναι όλο από γυαλί εξωτερικά και εσωτερικά. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του είναι γυαλί, τσιμέντο και σίδερο.

 

Οι χώροι στο εσωτερικό του μουσείου είναι κυρίως μοντέρνας αρχιτεκτονικής.

 

Όταν περπατάς βλέπεις τα πανέμορφα αρχαία ευρήματα που βρίσκονται εκεί πολύ ωραία τοποθετημένα. Τα εκθέματα είναι γλυπτά της κλασικής εποχής όπως ο Κούρος και οι Κόρες. Τα αντικείμενα που συναντήσαμε ήταν σφυριά και διάφορα άλλα εργαλεία που χρησιμοποιούνταν για να φτιαχτούν τα αγάλματα .

 

Αυτό το κτίσμα όπως και τον Παρθενώνα τα επισκέπτονται άνθρωποι από όλο τον κόσμο . Αυτά τα κτίσματα είναι πολύ σημαντικά για την ιστορία των Ελλήνων αλλά και για όλον τον κόσμο.

 

 

 

 

 

 

 

 ΕΛΕΝΑ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ

 

 ΣΤ' 1 

 

 

Το Μουσείο της Ακρόπολης είναι ένα αρχαιολογικό μουσείο επικεντρωμένο στα ευρήματα του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης των Αθηνών. Αυτό το μουσείο χτίστηκε για να στεγάσει κάθε αντικείμενο που βρέθηκε στον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

 

Βρίσκεται στην περιοχή της Πλάκας, περίπου 300 μέτρα από τον βράχο της Ακρόπολης.

 

Το πρώτο μουσείο χτίστηκε στον ιερό βράχο αλλά, επειδή τα ευρήματα αυξάνονταν συνεχώς έγινε επιτακτική ανάγκη να χτιστεί νέο μουσείο. Άρχισε το 2003 και ολοκληρώθηκε το 2009.

 

Καθώς πλησιάζουμε το μουσείο αντικρίζουμε ένα τεράστιο επιβλητικό κτίριο μοντέρνας αρχιτεκτονικής. Αυτό που σου κάνει εντύπωση είναι ότι το έδαφος είναι διαφανές και έχεις τη δυνατότητα να περιεργαστείς τις αρχαιότητες που βρέθηκαν σε αυτό το σημείο. Κάτι παρόμοιο υπάρχει και στο εσωτερικό του μουσείου. Άλλωστε το μουσείο στηρίζεται σε πολύ ψηλές κολώνες θεμελιωμένες ανάμεσα στις αρχαιότητες για την καλύτερη προστασία του αρχαιολογικού χώρου.

 

Το εσωτερικό του μουσείου περιλαμβάνει 4.000 αντικείμενα σε ένα χώρο 12.000 τετραγωνικών μέτρων. Εκτίθενται γλυπτά, αγγεία, οι περίφημες καρυάτιδες, ειδώλια και πολλά άλλα. Όλα αυτά κατανεμημένα σε επίπεδα. Επίσης, το μουσείο λούζεται από φυσικό φως. Ακόμη περιέχει ένα αμφιθέατρο 200 θέσεων και αίθουσα περιοδικών εκθέσεων.

 

Το μουσείο της Ακρόπολης είναι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο και κάθε φορά που το επισκέπτομαι δίνω προσοχή σε κάτι διαφορετικό. Δεν είναι τυχαίο που το επισκέπτονται τόσοι τουρίστες κάθε χρόνο σε όλες τις εποχές. Είμαι περήφανη που είμαι Ελληνίδα και νιώθω θαυμασμό για όλα αυτά τα δημιουργήματα των ανθρώπων. Αισθάνομαι πως είμαι κι εγώ μέρος της ιστορίας και της τέχνης εκείνης της εποχής.