Company Logo

Δράσεις Αγάπης

Αγία Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2014

Δράσεις Αγάπης

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Στηρίζοντας τους βασικούς στόχους του Σχολείου μας, που είναι η καλλιέργεια υπεύθυνης στάσης των μαθητών απέναντι στα κοινωνικά προβλήματα, η ευαισθητοποίησή τους σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και η προώθηση αξιών όπως η συλλογικότητα και ο αλληλοσεβασμός, τα φετινά Χριστούγεννα αποφασίσαμε να ενισχύσουμε την «Εστία Κοριτσιού Φιλοθέη η Αθηναία».

Το ίδρυμα αυτό ιδρύθηκε το 1963 και έχει αναγνωριστεί ως Ειδικώς Φιλανθρωπικό από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΦΕΚ 935/1972). Πραγματοποιεί ένα θαυμάσιο φιλανθρωπικό έργο όπου 23 κορίτσια από ηλικίας μηνών μέχρι και το τέλος του Λυκείου φιλοξενούνται σε περιβάλλον που είναι στην ουσία το σπίτι τους, ζεστό και στοργικό, που δεν έχει καμία σχέση με τη γνωστή κρύα ιδρυματική ατμόσφαιρα. Τα κορίτσια αυτά προέρχονται από οικογένειες, που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, λόγω προβλημάτων της ζωής.Οι οικότροφες μαθήτριες- για όσους δε γνωρίζετε- φοιτούν  στο σχολείο μας. Η Εστία τις παρέχει εντελώς δωρεάν στέγη, τροφή, εκπαιδευτική υποστήριξη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Βρίσκεται στη γειτονιά μας, στην οδό Τρωάδος 23 και διοικείται από οκταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, τα μέλη του οποίου προσφέρουν εθελοντική εργασία.Τα τελευταία χρόνια, τα έσοδα από κρατική επιχορήγηση της Εστίας, είναι μειωμένα, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Καλούμε τους μαθητές μας να προσφέρουν χρήματα (όσα επιθυμεί το κάθε παιδί και μπορεί να στηρίξει η κάθε οικογένεια).Αυτή η εκδήλωση αγάπης, ελπίζουμε να συμβάλλει στο έργο της προστασίας παιδιών, που έχουν ανάγκη την αγάπη όλων.

Η προσφορά των χρημάτων θα γίνεται από την Τετάρτη 10.12.14 έως και την Παρασκευή 19.12.14. Τα χρήματα θα συγκεντρώσει ομάδα μαθητών και οι εκπαιδευτικοί κα Μ. Μπελεγρίνου και κ. Μπληζιώτης καθώς και δύο εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, που θα ορίσει ο ίδιος ο Σύλλογος. Σκέψη μας είναι να αγοράσουμε και να προσφέρουμε υπολογιστές.

Επίσης θα θέλαμε να σας θυμίσουμε και την ενίσχυση που κάθε χρόνο προσφέρουμε στην καθαρίστρια του σχολείου μας. Τα χρήματα θα συγκεντρωθούν ανώνυμα σε κουτί που θα περάσει από όλες τις τάξεις από τις 15.12.14 έως τις 19.12.14.

Ευχαριστούμε για την ανταπόκρισή σας σε αυτή την προσπάθεια.

Με εκτίμηση,

Μάρθα Σαμαρά

Διευθύντρια




Copyright © 2011-2012 8ο Δ. Σ. Αγίας Παρασκευής Σχεδιασμός, Ανάπτυξη, Συντήρηση Ιστοσελίδας