8ο Δημοτικό Σχολείο Aγίας Παρασκευής

Επίσκεψη στο Παλαιοντολογικό μουσείο

 Την Τρίτη στις 14 Οxelwnaκτωβρίου πήγαμε στο Παλαιοντολογικό   μουσείο που είναι στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Εκεί είδαμε ίχνη ζώων και οστά δεινοσαύρων από την Αμερική, οστά από ύαινες, αντιλόπες και μαχαιρόδοντες που ζούσαν στο Πικέρμι.

Επίσης, παρατηρήσαμε οστά από ιπποπόταμους, ρινόκερους, ελέφαντες και βίσωνες, όπου κατοικούσαν στην Πελοπόννησο. Είδαμε ακόμα, αντίγραφα μιας μεγάλης χελώνας και ενός νάνου ελέφαντα που ζούσαν σε κάποιο μακρινό νησί. Στο μουσείο υπήρχαν επίσης, απολιθώματα από αμμωνίτες που ζούσαν στη θάλασσα αλλά τώρα δεν υπάρχουν πια. Είχαμε ακόμα την ευκαιρία να δούμε αυγά στρουθοκαμήλου και επιόρνηθας, η οποία έχει εξαφανιστεί. Παρατηρήσαμε αντίγραφο ανθρώπινου κρανίου από το σπήλαιο Πετραλώνων στη Χαλκιδική.

   Η επίσκεψή μας, τελείωσε όταν γίναμε μικροί γεωλόγοι και ανακαλύψαμε απολιθώματα, φτιάξαμε αντίγραφα απολιθωμάτων διαφόρων κοχυλιών, τα οποία πήραμε στο σπίτι. Μάθαμε πως στην Ελλάδα δεν υπήρχαν δεινόσαυροι γιατί τότε σε αυτό το χώρο υπήρχε μόνο θάλασσα. Πληροφορηθήκαμε ακόμα, ότι τα σημερινά πουλιά είναι απόγονοι σαρκοφάγων δεινοσαύρων, καθώς και ότι οι αρχαίοι Έλληνες που έβρισκαν κόκκαλα έλεγαν πως ανήκουν σε γίγαντες ζώων.

   Περάσαμε πάρα πολύ ωραία, ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για όλους μας!

 

609

 

 

 

 

 

 

 

Οι μαθητές του Γ2