8ο Δημοτικό Σχολείο Aγίας Παρασκευής

Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

     Σήμερα στις 18-3?2014 η τάξη μου επισκέφθηκε το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. Εκεί πήγαμε για να μάθουμε περισσότερα πράγματα για την Ιστορία μας. Το Μουσείο ήταν παλιά το αρχοντικό της Δούκισσας της Πλακεντίας.

Στην αρχή είδαμε χάρτες που απεικόνιζαν τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία και ένα μεγάλο ψηφιδωτό του Ιουστινιανού. Στη συνέχεια είδαμε σαρκοφάγους με κειμήλια και πολλά κοσμήματα όπως σκουλαρίκια, βραχιόλια, δαχτυλίδια, κρεμαστά, βέρες και στέφανα. Επίσης είδαμε τον περίφημο τρούλο που από όποιο σημείο και αν πηγαίναμε, νομίζαμε ότι ο Χριστός μας κοιτούσε. Έχει ένα ξύλινο τέμπλο, το οποίο είναι μεγάλο με μαρμάρινα ζώα και πουλιά. Ένα από τα πιο σημαντικά εκθέματα του Μουσείου είναι η βυζαντινή πανοπλία εφίππου πολεμιστή, κατασκευασμένη από μέταλλο. Ακόμα υπάρχουν πολλά και μεγάλα βιβλία και πολλές εικόνες του Χριστού, Αγίων και άλλων αυτοκρατόρων.

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο είναι πολύ ωραίο και σας προτείνουμε να το επισκεφθείτε για να θαυμάσετε και εσείς πράγματα από τον πολιτισμό μας .

                                                                               Σοφία   Αλεξίου

                                                                                  Ξανθίππη Σιαφάκα