Company Logo

Βραδιά του Ερευνητή

Με σύνθημα: "Η έρευνα σε ταξιδεύει παντού"διοργανώνεται η ¨Βραδιά Ερευνητή" στις 26 Σεπτεμβρίου στο "Δημόκριτο" στην πόλη μας.
Από τις 6 το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα, θα γνωρίσουμε από κοντά τους ερευνητές και το έργο τους, αλλά και θα ανακαλύψουμε, με πειράματα και παιχνίδια, τη μαγεία της επιστήμης. Από την παρατήρηση των πιο μακρινών άστρων μέχρι την εικονική περιήγηση στις ελληνικές θάλασσες και από το κέντρο του ατόμου στη καρδιά του κυττάρου, αυτή τη βραδιά θα ταξιδέψουμε παντού.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξεναγήσεις, παραστάσεις, συζητήσεις, ζωντανή σύνδεση με το CERN αλλά και με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, όπου θα έχουν συγκεντρωθεί κορυφαίοι ερευνητές της Ευρώπης, καθώς και βίντεο από τους αστροναύτες του διαστημικού σταθμού. Επίσης διαδραστικά πειράματα, παρατήρηση άστρων, αλλά και συναυλία με τη ροκ μπάντα του Πανεπιστημίου Αθηνών
Είναι η μεγαλύτερη πανευρωπαϊκή γιορτή για την επιστήμη. Διοργανώνεται κάθε χρόνο την τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη σε 300 πόλεις και 24 χώρες.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δείτε το πρόγραμμα.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Κεντρική εκδήλωση

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014, 18.00?00:00

Pre-events

6, 12 & 19 Σεπτεμβρίου 2014

Περισσότερες πληροφορίες:

Επίσημη ιστοσελίδα Βραδιά του Ερευνητή: www.rengreece.gr

 

 

                                                                                                           Μάρθα Σαμαρά




Copyright © 2011-2012 8ο Δ. Σ. Αγίας Παρασκευής Σχεδιασμός, Ανάπτυξη, Συντήρηση Ιστοσελίδας