8ο Δημοτικό Σχολείο Aγίας Παρασκευής

Επίσκεψη στο Ζωολογικό Μουσείο

Τρίτη  18  Φεβρουαρίου  2014


Η  επίσκεψη  στο  Ζωολογικό  Μουσείο


Την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου η τάξη μας πήγε εκδρομή στο Ζωολογικό Μουσείο στην Αθήνα. Εκεί ,η κυρία που μας ξεναγούσε μίλησε για ζώα από όλο τον κόσμο. Ένα από αυτά τα ζώα που μας μίλησε είναι η χελώνα καρέτα-καρέτα. Ζει στη Μεσόγειο θάλασσα και γεννάει περίπου 100 αυγά. Τρώει καλαμάρια,χταπόδια και τσούχτρες. Αν όμως καταπιεί σακούλα νομίζοντας πως είναι τσούχτρα πεθαίνει. Ένα άλλο ζώο που μας μίλησε  η ξεναγός είναι η κόμπρα. Η κόμπρα ζει στις θερμές χώρες της Ασίας και της Αφρικής. Αυτό το ζώο τρώει σαύρες,ποντίκια, βάτραχους, σκουλήκια,μικρά θηλαστικά...Το σώμα της φτάνει τα δύο μέτρα. Αυτά ήταν δύο από τα πολλά ζώα που είδαμε στο Μουσείο και μάθαμε πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά τους, στις συνήθειές τους και γενικά τη ζωή τους. Εντυπωσιάστηκα πολύ από αυτά που είδα και έμαθα αυτή τη μέρα. Την πιο μεγάλη εντύπωση όμως μου έκανε η ταχύτητα με την οποία τρέχει ο στρουθοκάμηλος  ( 60 χιλιόμετρα την ώρα ),το γεγονός  ότι η χελώνα καρέτα-καρέτα τα αυτιά της στο σαγόνι και ότι η αρκούδα σκαρφαλώνει πολύ γρήγορα.
Μου άρεσε πολύ αυτή η εκδρομή και σίγουρα θα ήθελα να ξανά πάω!!!
                       

                                Βάλια Δήμου Γ1

SE-2 002

 

 

 

.

Σήμερα πήγαμε επίσκεψη στο Ζωολογικό Μουσείο του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Καισαριανή. Η ξεναγός μας,η κυρία Σοφία μας εξήγησε πώς βαλσαμώνονται τα ζώα και μας έδωσε  πολλές πλη-ροφορίες για αυτά. Ξεκινήσαμε  από την κατηγορία των πτηνών και μετά πηγαίναμε από την μία προθήκη στην άλλη και συζητούσαμε για όλες τις ομάδες των ζώων. Το μουσείο είχε πολύ μεγάλη ποικιλία ζώων από την Ελλάδα και το εξωτερικό τα οποία ήταν είτε ήμερα είτε άγρια. Περισσότερη εντύπωση μου έκανε μια σκηνή που ήταν προσφορά του κύριου Παπαλιού η οποία απεικόνιζε ένα λιοντάρι να αρπάζει μια ζέβρα και μια αντιλόπη να τρέχει.
Αυτή η επίσκεψη θα μου μείνει αξέχαστη!
Κωνσταντίνος Καραθανάσης

.

 

SE-2 004

 

.

.

.

.

 

 

SE-2 006

 

.

Σήμερα το πρωί, πήγα με το σχολείο μου στο Ζωολογικό Μουσείο. Εκεί υπήρχαν οποιαδήποτε ζώα που μπορούσες να φανταστείς. Γορίλες, μαϊμούδες, καρχαρίες, φώκιες, αρκούδες και πάρα πολλά άλλα ζώα. Όλα τα εκθέματα ήταν εντυπωσιακά. Το πιο ωραίο όμως για εμένα ήταν ένας γυπαετός. Η επίσκεψη αυτή ήταν μια ευχάριστη εμπειρία.

Γιώργος Κοσμάς - Πετράντης

 

.

SE-2 003