KΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΥΛΙΚΑ
4 κούπες τσαγιού αλεύρι[φαριν απ]
1 κούπα ελαιόλαδο
½ κούπα γάλα
1 γιαούρτι στραγγιστό
1 κούπα ζάχαρη
4 αυγά
½ κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
2 βανίλιες
Λίγη μαργαρίνη[για το άλειμμα]
400 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τη κουβερτούρα σε κομματάκια με ένα μεγάλο μαχαίρι. Χτυπάμε πολύ καλά σε ένα μεγάλο μπολ το λάδι με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά, το γιαούρτι και εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα. Συνεχίζουμε το χτύπημα και τελευταία ρίχνουμε τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ρίχνουμε μέσα στο μπολ τη μισή ποσότητα από τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού. Αλείφουμε με την μαργαρίνη καλά τον πάτο και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Ρίχνουμε λίγο από το μείγμα του μπολ μέσα στη φόρμα λίγα κομματάκια και συνεχίζουμε εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στο φούρνο στους 180, και το κόβουμε αφού πλέον έχει κρυώσει καλά.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΡΑΤΣΙΚΑ
ΑΝΝΑ ΒΕΡΥΚΙΟΥ
Δ1΄