Company Logo

Συμβόλαιο Συνεργασίας με τους Γονείς

Αγαπητοί γονείς,

Καλή σχολική χρονιά με υγεία, δύναμη και αισιοδοξία.

Για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου μας χρειαζόμαστε τη συνεργασία και τη βοήθειά σας από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του ως την τελευταία.

Θεωρούμε βέβαιο ότι θα σας έχουμε συμπαραστάτες στο δύσκολο έργο μας, χτίζοντας σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης, ώστε να επιτύχουμε τους κοινούς στόχους της γνωστικής, συναισθηματικής και κοινωνικής αγωγής των παιδιών σας/μας.

Γι΄ αυτό θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ορισμένους σημαντικούς κανόνες, που σωστό είναι να σεβόμαστε και να τηρούμε όλοι με συνέπεια:

  • Για να αρχίζει ωραία η μέρα μας, είμαστε συνεπείς στην ώρα προσέλευσης στο σχολείο. Οι εφημερεύοντες είναι στη θέση τους 7.55΄.Το κουδούνι χτυπάει στις 8.10? και η πόρτα κλείνει στο τέλος της πρωινής συγκέντρωσης. Ανοίγει τις ώρες αποχώρησης των μαθητών, δηλαδή στις 14.00΄ -15.30΄-16.15΄. Τα ωράρια αυτά τηρούνται για λόγους ασφαλείας και εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου.
  • Κατά την πρωινή προσέλευση οι μαθητές συνοδεύονται μέχρι την είσοδο του σχολείου και, αφού εισέλθουν στο προαύλιο, οι γονείς αποχωρούν. Εάν είναι απαραίτητο να μεταφέρουν την τσάντα οι γονείς ως την είσοδο της αίθουσας, έρχονται νωρίτερα. Στόχος μας από πέρυσι είναι να ελαχιστοποιήσουμε το βάρος της τσάντας με σειρά μέτρων που εφαρμόζουμε.
  • Η αποχώρηση των μαθητών που παρακολουθούν μόνο το υποχρεωτικό πρόγραμμα, γίνεται καθημερινά στις 14.00΄. Η παραλαβή τους, γίνεται στην είσοδο της αυλόπορτας (βλ. οδηγίες σχολάσματος στην ιστοσελίδα). Αν κάποιοι γονείς επιτρέπουν τα παιδιά τους να γυρίζουν ασυνόδευτα στο σπίτι να ενημερώσουν το Δάσκαλο.
  • Για να μην παρεμποδίζεται το έργο της επιτήρησης των παιδιών   (πρωινή συγκέντρωση, διαλείμματα, σχόλασμα) καλό είναι να επικοινωνείτε με τους δασκάλους, τις προγραμματισμένες ώρες συναντήσεων και   κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη κατόπιν ραντεβού.
  • Σε περίπτωση που είναι ανάγκη να αποχωρήσουν κάποιοι μαθητές νωρίτερα, ενημερώνονται οι δάσκαλοι ή η Διεύθυνση του σχολείου και συνοδεύονται από γονέα, κηδεμόνα ή γνωστό σ΄ εμάς συνοδό)
  • Οι μαθητές που παρακολουθούν και το ολοήμερο πρόγραμμα παραμένουν υποχρεωτικά σ΄ αυτό καθ΄ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του και δεν αποχωρούν, εκτός αν συντρέχει σοβαρός λόγος. Και σ΄ αυτή την περίπτωση ενημερώνεται ο/η υπεύθυνος/η του ολοήμερου και η Διεύθυνση του σχολείου (με σημείωμα γονέα).
  • Επειδή αρκετά παιδιά χάνουν στο σχολείο αντικείμενα, παρακαλούμε σε όλα τα προσωπικά είδη (κασετίνες, βιβλία, τετράδια, ρούχα) να είναι γραμμένο το όνομά τους. Να μην φέρνουν στο σχολείο ακριβά αντικείμενα, ηλεκτρονικά παιχνίδια, κοσμήματα, ούτε περισσότερα χρήματα από όσα χρειάζονται.
  • Απαγορεύονται τα κινητά τηλέφωνα. Να ελέγχετε στο σπίτι μήπως τα παιδιά σας φέρνουν κατά λάθος, πράγματα που δεν τους ανήκουν. Στην περίπτωση αυτή ας στέλνονται στη Διεύθυνση για να αναζητείται το παιδί που τα έχασε.
  • Προϋπόθεση συμμετοχής των παιδιών, στο μάθημα της γυμναστικής είναι η κατάλληλη αθλητική περιβολή.
  • Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων οι μαθητές υπακούουν στις υποδείξεις των εφημερευόντων δασκάλων, που φροντίζουν και μεριμνούν για την ασφάλειά τους. Τυχόν διαφορές, που μπορεί να προκύψουν ανάμεσα στα παιδιά, επιλύονται ενδοσχολικά χωρίς την παρέμβαση των γονέων.
  • Παρακαλούμε να συστήνετε κι εσείς τα παιδιά σας να σέβονται το χώρο του σχολείου, να τον προστατεύουν και να τον διατηρούν καθαρό. Να αποφεύγουν τη σπατάλη χαρτιού και σαπουνιού στις τουαλέτες και να τις αφήνουν καθαρές, όπως οι ίδιοι θα ήθελαν να τις βρουν.Όπως γνωρίζετε δεν υπάρχει καθαρίστρια κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου.
  • Ως γονείς, καλό είναι να δίνετε προσοχή στις ανακοινώσεις του σχολείου, να υπογράφετε έγκαιρα τις δηλώσεις συμμετοχής στις εκπαιδευτικές επισκέψεις, να προσέρχεστε στις συγκεντρώσεις γονέων, να συμβουλεύεστε το ωρολόγιο πρόγραμμα των παιδιών, ώστε να γνωρίζετε αν τα παιδιά σας εκτελούν τα μαθητικά τους καθήκοντα και να τους συμβουλεύετε αναλόγως όταν κι εάν χρειάζεται.
  • Σε περίπτωση ασθενείας, σας παρακαλούμε, να μη στέλνετε τα παιδιά σας στο σχολείο, αν δεν συμβουλευτείτε προηγουμένως το γιατρό, και σας βεβαιώσει ότι μπορεί να παρακολουθήσουν μαθήματα χωρίς κίνδυνο για τα άλλα παιδιά. Απαραιτήτως να ενημερώνετε το δάσκαλο.
  • Απουσίες μπορούν να γίνονται μόνο σε περίπτωση ανυπέρβλητης ανάγκης. Σε περίπτωση πολυήμερης απουσίας, πρέπει απαραιτήτως να προσκομιστεί ιατρική γνωμάτευση.
  • Εάν αρρωστήσει μαθητής στο σχολείο ειδοποιούνται οι γονείς ή κηδεμόνες, οι οποίοι φροντίζουν έγκαιρα να παραλάβουν το παιδί. Γι΄ αυτό παρακαλούμε φροντίστε να ενημερώσετε το δάσκαλο για τυχόν αλλαγές στον αριθμό τηλεφώνου, διεύθυνση κατοικίας κ.λπ., ο δάσκαλος θα φροντίσει να επικαιροποιήσει τα στοιχεία του μαθητή που πρέπει να γνωρίζει το σχολείο.
  • Ενημερώστε για τυχόν προβλήματα υγείας του παιδιού σας (αλλεργίες, μειωμένη όραση ή ακοή, κ.ά.), που πρέπει είναι να γνωρίζει το σχολείο.

Για το Σύλλογο Διδασκόντων

Η Διευθύντρια

Μάρθα Σαμαρά

 




Copyright © 2011-2012 8ο Δ. Σ. Αγίας Παρασκευής Σχεδιασμός, Ανάπτυξη, Συντήρηση Ιστοσελίδας