8ο Δημοτικό Σχολείο Aγίας Παρασκευής

Μελέτη Περιβάλλοντος

Οι μαθητές του Δ2 ανακοινώνουν θέματα με τα οποία ασχολήθηκαν στο μάθημα αυτό.

 

Θέμα: «Το Σούνιο»

Η Αττική στην οποία ζούμε έχει πάρα πολλά όμορφα μέρη. Ένα από αυτά είναι το Σούνιο. Πρόκειται για μια μύτη στεριάς που βρέχεται από την καταγάλανη θάλασσα. Οι ομορφιές στο Σούνιο είναι πολλές, έχει καθαρές παραλίες που οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους. Υπάρχουν επίσης όμορφα ξενοδοχεία και διάφορα μαγαζιά για φαγητό και ξεκούραση. Ανάμεσα στα αξιοθέατα ξεχωριστή θέση έχει ο Ναός του Ποσειδώνα, ο οποίος βρίσκεται εκεί για να θυμίζει την Ιστορία της πατρίδας μας που ξεκινάει από την Αρχαία Ελλάδα. Οι κολώνες του Ναού φαίνονται από μακριά και στο μυαλό όλων έρχεται η διαμάχη της Αθηνάς και του Ποσειδώνα. Πόσοι και πόσοι δεν επισκέφθηκαν αυτό το ιερό μέρος για να το θαυμάσουν και η μνήμη τους να τρέξει στο παρελθόν. Μεταξύ αυτών, όπως μου είπε ο μπαμπάς μου, ήταν και ο Γιώργος Σεφέρης, ένας σπουδαίος ποιητής όπου τα χρόνια της δικτατορίας κατέφευγε εκεί γράφοντας ένα ποίημα του το « Επί Ασπαλάθων?» που σημαίνει πάνω στα αγκάθια όπως ήταν η ζωή των Ελλήνων εκείνα τα δύσκολα χρόνια.

               Δήμητρα Τύπα

 

Θέμα: «Εάν οι μαθητές της Δ? τάξης του σχολείου ενός άλλου νομού αποφάσιζαν να επισκεφθούν τον νομό μας, ποια μέρη θα τους πρότεινα να επισκεφθούν και γιατί;»

  

Θα τους πρότεινα να πάνε στην Ακρόπολη γιατί είναι το σημαντικότερο μνημείο της χώρας μας και στο μουσείο της Ακρόπολης. Ακόμη στο Σούνιο στον ναό του Ποσειδώνα και της Αθηνάς που αποτελεί ένα από το σπουδαιότερα ιερά της Αρχαίας Αθήνας. Τέλος θα τους πρότεινα μια βόλτα στην Πλάκα και στο Μοναστηράκι στην πιο παλιά συνοικία της Αθήνας που χαρακτηρίζεται από μνημεία όλων των εποχών.

                                                                             Σοφία Αλεξίου

 

Θέμα: «Εάν οι μαθητές της Δ? τάξης του σχολείου ενός άλλου νομού αποφάσιζαν να επισκεφθούν τον νομό μας, ποια μέρη θα τους πρότεινα να επισκεφθούν και γιατί;»

Στα παιδιά θα πρότεινα να πάνε στην Ακρόπολη, γιατί είναι ένα ωραίο και αρχαίο μνημείο σύμβολο της Αρχαίας Ελλάδας. Μετά θα τους πρόπεινα να επισκεφθούν το Λυκαβηττό γιατί από εκεί θα μπορούσαν να δούνε όλη την Αθήνα. Ακόμα θα τους έλεγα να πάνε στον Πειραιά, το μεγάλο λιμάνι της πατρίδας μας, και να δουν τα πλοία που φεύγουν κάθε μέρα για τα νησιά.

Ναταλία Σίδερη