8ο Δημοτικό Σχολείο Aγίας Παρασκευής

Επίσκεψη στο Μουσείο της Πυροσβεστικής

Το Μουσείο Πυροσβεστικής

Το Μουσείο Πυροσβεστικής είναι ένα μεγάλο μουσείο στην Παλλήνη, δίπλα στον Πυροσβεστικό Σταθμό της.

Το μέρος αυτό αποτελείται από δύο μεγάλα κτίρια : τον Πυροσβεστικό Σταθμό και το Μουσείο. Ανάμεσά τους βρίσκονται δύο μεγάλα κόκκινα γκαράζ που μέσα τους υπάρχουν σύγχρονα αλλά και παλιά οχήματα πυροσβεστικής που τα χρησιμοποιούν σαν εκθέματα.

Στο εσωτερικό του μουσείου, στο ισόγειο, υπάρχει μια πυροσβεστική άμαξα και ένα γραφείο. Στον πρώτο όροφο υπάρχει ένας χώρος προβολής και διάφορες αίθουσες με εκθέματα και μια τραπεζαρία.

Μετά από αυτή την επίσκεψη νιώθω πιο ασφαλής γιατί ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι που μας προστατεύουν από τον κίνδυνο της φωτιάς. Είναι ένα πολύ ωραίο μουσείο για μένα και χρήσιμο. Θα ήθελα να ξαναπάω!

Κώστας Καλπίας Δ1

Το Μουσείο Πυροσβεστικής

Αυτό που μου έκανε εντύπωση στο Μουσείο Πυροσβεστικού Σώματος ήταν η στολή που φορούν οι πυροσβέστες για να μπαίνουν μέσα στη φωτιά καθώς και η εμπειρία που είχα με τον πυροσβεστικό σωλήνα όταν μας έδωσαν να ρίξουμε νερό όπως οι πυροσβέστες

Νάγια Αρτοπούλου Δ1

 

Η επίσκεψη στο Μουσείο Πυροσβεστικού Σώματος

Σήμερα, Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012, πήγαμε στο Μουσείο Πυροσβεστικού Σώματος που είναι στην Παλλήνη. Μόλις φτάσαμε στα γκαράζ, ένας πυροσβέστης, ο κύριος Γιώργος, μας έδειξε μερικά παλιότερα πυροσβεστικά οχήματα που είχαν και ονόματα, το ένα το έλεγαν «Μαίρη» από το Λονδίνο, ένα άλλο «Ιάσονα», το επόμενο που ήταν το μεγαλύτερο και το δυνατότερο το είχαν βγάλει «Ηρακλή» και το τελευταίο «Ολυμπία» επειδή η μάρκα του ήταν OPEL.

Στη συνέχεια ανεβήκαμε στο δεύτερο όροφο και είδαμε ένα βίντεο σχετικό με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ο πυροσβέστης μας είπε ότι από τη στιγμή που χτυπάει το κουδούνι τα πυροσβεστικά οχήματα πρέπει να φύγουν μέσα σε ένα λεπτό. Μετά με έναν άλλο πυροσβέστη, τον κύριο Δημήτρη, συνεχίσαμε την υπόλοιπη ξενάγηση. Μπήκαμε σε πολλές αίθουσες και σε μια είπαμε τι μας προσφέρει η φωτιά όταν τη χρησιμοποιούμε με σωστό τρόπο και τι με λάθος τρόπο. Σε μια άλλη αίθουσα μπορέσαμε να καθίσουμε κάτω και εκεί είδαμε πολλές και διαφορετικές στολές πυροσβεστικών ανάλογα με το τι είχαν να αντιμετωπίσουν. Σε άλλη αίθουσα δεν έπρεπε να μιλάμε καθόλου, σε ένδειξη σεβασμού, γιατί εκεί υπήρχε ένας κατάλογος με τα ονόματα των πυροσβεστών που έχουν θυσιάσει τη ζωή τους για να σώσουν απλούς πολίτες.

Τέλος κατεβήκαμε κάτω και είδαμε ότι άλλοι πυροσβέστες είχαν βγάλει έξω την «Ολυμπία», γεμάτη νερό, και ο καθένας μας μπορούσε να ρίξει λίγο με τη μάνικα. Την ώρα που φεύγαμε ακούστηκε η σειρήνα και είδαμε ένα πυροσβεστικό όχημα να φεύγει βολίδα!

Ήταν η πιο ενδιαφέρουσα εκδρομή?

 

Γιάννης Πάνος Δ1

 

 

Επίσκεψη στο Μουσείο Πυροσβεστικού Σώματος

Η επίσκεψη στο Μουσείο Πυροσβεστικού Σώματος ήταν πολύ ωφέλιμη γιατί έμαθα πράγματα που δε γνώριζα.

Είδα ιππήλατες χειραντλίες πυρόσβεσης, που χρησιμοποιούσαν πάρα πολύ παλιά προτού να γίνουν τα πυροσβεστικά οχήματα. Ακόμα είδα παλιά πυροσβεστικά οχήματα και μια μοτοσυκλέτα.

Στο χώρο προβολής βίντεο παρακολουθήσαμε την προσφορά των πυροσβεστών σε φωτιές, σε καταστροφές λόγω ισχυρών ανέμων και πλημμύρων. Σε όλες τις περιπτώσεις έδειχναν να προσπαθούν για το καλύτερο ακόμα κι αν κινδύνευαν ή αν φοβούνταν.

Είδα διάφορες στολές πυροσβεστικού προσωπικού, πιλότων για περιπτώσεις πυρκαγιών, δασώσεων και επέμβασης σε σπάνια γεγονότα. Ακόμα είδα συλλογή πυροσβεστικών εργαλείων και εξαρτημάτων.

Περίπου στο τέλος της ξενάγησης μπήκαμε σε μια σειρά όλοι οι μαθητές και ο καθένας έριχνε νερό με τη μάνικα. Στο τέλος η κυρίας σήκωσε τη μάνικα κατακόρυφα και το νερό έπεφτε σα βροχή.

Νιώθω ότι πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Πυροσβέστες που μας βοηθάνε και μας προστατεύουν.

Σωσάννα Καψοκέφαλου Δ1

 

Η επίσκεψη στο Μουσείο Πυροσβεστικού Σώματος

Την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου επισκεφτήκαμε το Πυροσβεστικό Μουσείο και περάσαμε υπέροχα. Γνωρίσαμε πως ντύνονταν στα παλιά χρόνια οι πυροσβέστες και τι μέσα χρησιμοποιούσαν για να σβήσουν τη φωτιά. Επίσης είδαμε ένα βίντεο τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τη φωτιά.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν που στο τέλος της ξενάγησης μας εμπιστεύτηκαν και χρησιμοποιήσαμε την αντλία νερού. Ακόμα την ώρα που κατευθυνόμασταν προς το πούλμαν χτύπησε το κουδούνι και ξαφνικά είδαμε τους πυροσβέστες να κατεβαίνουν από μια τσουλήθρα και να μπαίνουν μέσα στα πυροσβεστικά οχήματα και να φεύγουν γρήγορα για να σβήσουν μια φωτιά.

Μαριάνθη Βασιλειάδη Δ1

 

 

PS1

PS2

PS3

PS4

PS5

PS7