8ο Δημοτικό Σχολείο Aγίας Παρασκευής

Επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη "Αλέκου Κοντόπουλου"

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη « Αλέκου Κοντόπουλου»

 

Η δημοτική βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής είναι ένα φιλόξενο μέρος με ενδιαφέροντα βιβλία για μικρούς και μεγάλους. Έχει ένα καταπράσινο κήπο στο εξωτερικό χώρο και δίπλα ακριβώς υπάρχει το Μουσείο ? σπίτι του ζωγράφου Αλέκου Κοντόπουλου. Στο ισόγειο της βιβλιοθήκης είναι το παιδικό τμήμα, ένα δωμάτιο ειδικά διαμορφωμένο για παιδιά, με βιβλία χωρισμένα σε κατηγορίες και τρία τραπέζια για να κάθονται οι επισκέπτες ? αναγνώστες. Στον πρώτο όροφο είναι το τμήμα των ενηλίκων όπου υπάρχουν δύο τραπέζια με το καθένα να έχει και έναν υπολογιστή. Επίσης αυτό το δωμάτιο κοιτάζει στο πάνω μέρος του σπιτιού του ζωγράφου που ήταν το εργαστήρι του.

Η δημοτική βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής είναι ένα πολύ ωραίο μέρος και σας συστήνω να το επισκεφτείτε και να περάσετε όμως και δίπλα στο Μουσείο.

Κώστας Καλπίας Δ1΄

 

 

Η επίσκεψή μας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

 

Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου η Δ1΄ τάξη επισκέφτηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη «Αλέκου Κοντόπουλου». Εκεί παίξαμε ένα παιχνίδι και διαβάσαμε πολλά βιβλία. Αλλά δεν πήγαμε μόνο στη βιβλιοθήκη αλλά και στο Μουσείο του «Αλέκου Κοντόπουλου». Εκεί ακούσαμε και μάθαμε ότι το μουσείο ήταν και το σπίτι του ζωγράφου. Είδαμε το εργαστήριό του, τα εργαλεία του και μερικά από τα έργα του.

Περάσαμε τέλεια. Ήταν μια από τις καλύτερες εκδρομές μου!

 

Θεανώ Μπλαζουδάκη Δ1΄

 

 

Η εκδρομή μας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

 

Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου μετά το πρώτο διάλειμμα η δασκάλα μας συγκέντρωσε και πήγαμε με τα πόδια στη Δημοτική Βιβλιοθήκη «Αλέκου Κοντόπουλου».

Όταν φτάσαμε εκεί καθίσαμε σε κάτι μικρές καρεκλίτσες και μας εξήγησαν τι κάνουμε όταν πηγαίνουμε σε μια βιβλιοθήκη. Όταν τελείωσε αυτή η συζήτηση πήραμε όλοι από ένα βιβλίο και διαβάσαμε. Εγώ διάβασα ένα βιβλίο θρίλερ που λεγόταν «Ο Αόρατος Λύκος». Μετά πήγαμε στο σπίτι του Αλέκου Κοντόπουλου.

Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδρομή διότι μας αποκάλυψε το συναρπαστικό κόσμο των βιβλίων.

 

Νίκος Χοντζέας Δ1΄

 

 

Το Μουσείο «Αλέκου Κοντόπουλου»

 

Ο Α. Κοντόπουλος ήταν ένας υπέροχος ζωγράφος. Πέθανε σε ηλικία 75 ετών όμως το ταλέντο του και οι πίνακές του παραμένουν πολύτιμοι για όλους τους μαθητευόμενους ζωγράφους και για όσους αγαπούν την τέχνη. Η τάξη μας το επισκέφτηκε και μας άρεσε πάρα πολύ. Πρώτα πήγαμε στο γραφείο του και στο σαλόνι όπου εκεί είδαμε πίνακές του με θέματα τη σύζυγό του, την Παναγία και το Χριστό και ένα μεγάλο πίνακα, από τους πιο τελευταίους του καλλιτέχνη, αφηρημένης τέχνης. Στο σαλόνι υπήρχε ένα ράφι γεμάτο με αγαλματάκια. Στο γραφείο του είχε ένα σημειωματάριο χάρτινο με κορδέλα για να δένει τα χαρτιά. Το δωμάτιο ήταν γεμάτο με έπιπλα και αντικείμενα που είχε σχεδιάσει ο ίδιος ο καλλιτέχνης. Ύστερα πήγαμε στον επάνω όπου ήταν το εργαστήριό του. Εκεί ήταν κρεμασμένοι μεγάλοι χάρακες σε διάφορα σχήματα, ξεραμένες και χρησιμοποιημένες μπογιές και άλλα αντικείμενα του ζωγράφου.

Ελπίζω να το επισκεφτείτε και εσείς!

 

Μαριάνθη Βασιλειάδη Δ1

 

Η επίσκεψη στη βιβλιοθήκη

 

Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου πήγαμε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη «Αλέκου Κοντόπουλου». Οι κυρίες που ήταν στη βιβλιοθήκη για το τι κάνουμε σ? αυτό το χώρο και πως λειτουργεί. Όσοι είχαν φέρει την κάρτα μέλους μπορούσαν να δανειστούν βιβλία. Παίξαμε και ένα παιχνίδι όπου οι κυρίες μας χώρισαν σε ομάδες και μας έδιναν τίτλους βιβλίων. Οι ομάδες είχαν πληροφορίες για τον εκδοτικό οίκον και το συγγραφέα του βιβλίου. Όποια ομάδα τα έβρισκε πρώτη μπορούσε να πάρει και άλλα βιβλία για να τα διαβάσει. Μετά ζωγραφίσαμε ο καθένας μια εικόνα από το βιβλίο που του έκανε εντύπωση. Μετά πήγα δίπλα στο σπίτι ? εργαστήριο του Α. Κοντόπουλου όπου είχε περάσει τα δέκα τελευταία χρόνια της ζωής του. Το σπίτι έχει δύο ορόφους, κάτω είδαμε το σαλόνι και πάνω το εργαστήρι του.

Σας προτείνω να γίνεται μέλη της δημοτικής βιβλιοθήκης όπως είμαι και εγώ και να διαβάσετε όσα περισσότερα βιβλία μπορείτε!

 

Γιάννης Πάνος Δ1

Περισσότερες πληροφορίες για τη βιβλιοθήκη της Αγίας Παρασκευής θα βρείτε στο σύνδεσμο: www.vivagiaparaskevi.gr

 

konto5

konto4

konto3

konto2

konto1