Company Logo

Η Έφη Λαδά στο σχολείο μας

Την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012 επισκέφτηκε το σχολείο μας η εικονογράφος Έφη Λαδά.

Από το Φεβρουάριο στη Δ? τάξη συζητούσαμε για την επίσκεψη της συγκεκριμένης ημέρας. Η κυρία Λαδά μάς πρότεινε να διαβάσουμε το βιβλίο «Η Άννα και το δώρο του φεγγαριού», της Ιωάννας Ντακόλια, το οποίο εικονογράφησε η ίδια. Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ? τάξης διαβάσαμε το βιβλίο, συζητήσαμε για το κείμενο και μελετήσαμε τις εικόνες. Το κάθε παιδί έφτιαξε μια ζωγραφιά σχετικά με το βιβλίο, ετοιμάσαμε ερωτήσεις σχετικά με το επάγγελμα της εικονογράφου και σχεδιάσαμε ένα τεράστιο βιβλίο, στο οποίο τοποθετήσαμε τις εργασίες μας.

Επιτέλους έφτασε η μέρα που περιμέναμε. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων. Η κυρία Έφη Λαδά μάς μίλησε για τη δουλειά της, την οποία κάνει με πολλή αγάπη. Ακολούθησαν οι ερωτήσεις των παιδιών για το επάγγελμά της, για τις πηγές της έμπνευσής της, για τους ήρωες των έργων της κ.α. Κατόπιν όλα τα παιδιά ζωγράφισαν κάτι σχετικά με το βιβλίο, το έδειχναν στην κυρία Λαδά και εκείνη τους υπέγραφε στη ζωγραφιά τους λέγοντας ότι όλες είναι πολύ ωραίες.

Η επίσκεψη της κυρίας Έφης Λαδά ήταν καταπληκτική! Σε όλα τα παιδιά άρεσε πολύ. Η κυρία Λαδά είναι πολύ καλή και ευγενική. Όλοι είμαστε χαρούμενοι που ήρθε στο σχολείο μας και θέλουμε πολύ να ξαναέρθει.

Lada

 

                                                                   Πετροπούλου Δώρα, Δ1




Copyright © 2011-2012 8ο Δ. Σ. Αγίας Παρασκευής Σχεδιασμός, Ανάπτυξη, Συντήρηση Ιστοσελίδας