Company Logo

Επίσκεψη στο Εθνικό και Ιστορικό Μουσείο

Την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012 η Στ΄ του Σχολείου μας επισκέφτηκε το Εθνικό και Ιστορικό Μουσείο που στεγάζεται στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής. Έξω από την Βουλή υπάρχει το άγαλμα του Κολοκοτρώνη. Το μουσείο μας ταξιδεύει σε μια μεγάλη περίοδο της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας που ξεκινάει από το 1453 που έγινε η άλωση της Κωνσταντινούπολης και φτάνει  μέχρι το 1922 που έγινε η Μικρασιατική καταστροφή. Μέσα στις αίθουσες του Μουσείου είδαμε προσωπογραφίες διάφορων ιστορικών μορφών της όπως του Κολοκοτρώνη, του Βενιζέλου, του Δημήτριου και Αλέξανδρου Υψηλάντη, του Ρήγα Φεραίου, μέσα σε προθήκες εκτίθονταν και πολλά αντικείμενα αυτών των προσωπικοτήτων. Η ξεναγός μας μίλησε και για την Μπουμπουλίνα και τη μεγάλη της προσφορά στον Αγώνα. Μάθαμε για τον Όθωνα (τον πρώτο βασιλιά της Ελλάδας) και τη σύζυγό του Αμαλία και είδαμε προσωπικά τους αντικείμενα. Είδαμε τα γραφεία του Αδαμάντιου Κοραή(Δάσκαλος του Γένους), του Ιωάννη Καποδίστρια(πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας), του Χαρίλαου Τρικούπη (Πρωθυπουργού της Ελλάδας). Εντυπωσιαστήκαμε και θαυμάσαμε τα ρούχα τους, τα πιστόλια τους και τα σπαθιά τους.
Σας προτείνουμε να επισκεφτείτε ,ένα πρωινό, το Μουσείο και να περιπλανηθείτε μέσα στις αίθουσές του κάνοντας ένα μαγευτικό ταξίδι μέσα στα 100 πρώτα χρόνια της ιστορίας του νέου Ελληνικού Κράτους.

Μαθήτριες του Στ1

 

 

Στις 21/2/2012 οι μαθητές της Στ τάξης επισκεφτήκαμε το Εθνικό και Ιστορικό Μουσείο που στεγάζεται στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής. Φτάνοντας στο  Μουσείο αντικρίσαμε το Περήφανο μαρμάρινο άγαλμα του Κολοκοτρώνη και το εξαιρετικό νεοκλασικό κτίριο της Παλαιάς Βουλής. Οι ξεναγοί μας συνόδευσαν στην είσοδο του μουσείου. Το πρώτο έκθεμα που είδαμε ήταν του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, του τελευταίου αυτοκράτορα του Βυζαντίου. Στη συνέχεια η ξεναγός μας οδήγησε στην αίθουσα με τις πανοπλίες και τις περικεφαλαίες και εκεί μας έκανε μια ιστορική ανασκόπηση στην ιστορία του Βυζαντίου ενώ στη συνέχεια κάναμε μια ιστορική αναδρομή μέσα στην ελληνική ιστορία από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης (1821) ως και τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922) περνώντας μέσα από τις αίθουσες του μουσείου. Στη δεύτερη αίθουσα είδαμε το γραφείο και προσωπικά αντικείμενα του μεγάλου δασκάλου του Γένους, Αδαμάντιου Κοραή. Επίσης στην αίθουσα αυτή υπήρχε η μαύρη στολή των Ιερολοχιτών που σκοτώθηκαν ένδοξα στο Δραγατσάνι και η θυσία τους θυμίζει τον ηρωισμό των Σπαρτιατών στις Θερμοπύλες. Προχωρώντας είδαμε τα όπλα των γενναίων προγόνων μας οι οποίοι αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας. Συνεχίσαμε βλέποντας ιστορικά αντικείμενα και πορτρέτα ηρώων της επανάστασης. Στον ίδιο χώρο μας εντυπωσίασαν τα καριοφίλια και τα μακριά σπαθιά του Κολοκοτρώνη, του Μακρυγιάννη και των άλλων ηρώων. Τελειώνοντας την ξενάγηση είδαμε αντικείμενα του Όθωνα και της Αμαλίας και των άλλων βασιλιάδων της Ελλάδας αλλά και των Πρωθυπουργών της όπως του Χ. Τρικούπη και του Ε. Βενιζέλου.

Μαθητές του Στ1




Copyright © 2011-2012 8ο Δ. Σ. Αγίας Παρασκευής Σχεδιασμός, Ανάπτυξη, Συντήρηση Ιστοσελίδας