Company Logo

Επίσκεψη στο Eργαστήρι Kεραμικής

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, οι μαθητές της Δ' τάξης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Εργαστήρι Κεραμικής Τέχνης στην Αθήνα.

Εκεί γνωρίσαμε τον κύριο Βασίλη, έναν παραδοσιακό αγγειοπλάστη. Μας έμαθε από τι αποτελείται ο πηλός και είδαμε τα εργαλεία του και τον τροχό του. Στη συνέχεια μας έδειξε τον τρόπο κατασκευής των αγγείων στον τροχό. Στην αρχή έφτιαξε ο ίδιος διάφορα αγγεία από πηλό και μετά έφτιαξε διάφορες δικές μας ιδέες.

Ακόμα, μπορέσαμε να ζωγραφίσουμε το δικό μας πιάτο στα ειδικά τραπέζια εργασίας, το οποίο  πήραμε μαζί μας φεύγοντας.

Στο τέλος ο κύριος Βασίλης μας έδωσε κάποια διακοσμητικά που έφτιαξε ο ίδιος από πηλό, ένα για κάθε τμήμα, ως αναμνηστικό για την όμορφη αυτή επίσκεψη.

Μαλάμου Δανάη (Δ2, 2011-12)

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, η Δ΄ τάξη επισκέφτηκε το Eργαστήρι Kεραμικής στην Αθήνα (Ακαδημία Πλάτωνος).

Εκεί παρακολουθήσαμε την τέχνη της κεραμικής από έναν αγγειοπλάστη, που έφτιαχνε αγγεία από πηλό. Πρώτα έφτιαξε μπροστά μας ένα πύργο και μετά μια πιατέλα, έναν κουμπαρά και μία κανάτα.

Όλα ήταν όμορφα με πολύ ωραία σχέδια. Μετά μας έδειξαν διάφορα slides σχετικά με την επεξεργασία του πηλού και μάθαμε πώς φτιάχνονται τα αγγεία, τον τρόπο που πρέπει να ψηθούν σε ειδικό φούρνο για να γίνουν γερά και άλλα πολλά.

Έπειτα, το κάθε παιδί ζωγράφισε το δικό του πήλινο πιάτο.

Αυτό που μου άρεσε όμως περισσότερο είναι το πώς έπαιρνε ο πηλός μορφή με πολύ απλές κινήσεις. Ήταν μια πολύ ωραία επίσκεψη και τη συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους.

Μπουζούκης Θοδωρής (Δ3, 2011-12)

http://8dim-ag-parask.att.sch.gr/images/keramiki/1.jpghttp://8dim-ag-parask.att.sch.gr/images/keramiki/2.jpghttp://8dim-ag-parask.att.sch.gr/images/keramiki/3.jpghttp://8dim-ag-parask.att.sch.gr/images/keramiki/4.jpg





Copyright © 2011-2012 8ο Δ. Σ. Αγίας Παρασκευής Σχεδιασμός, Ανάπτυξη, Συντήρηση Ιστοσελίδας